Empowerment in actie: The Rite Journey Andrew Lines (Australië) & Eddy Marchand (KA Merksem)

Op 12 mei 2016 werd de tweede IN-TEAM sessie in Antwerpen ingericht in samenwerking met the Rite Journey Belgium.

Wat is the Rite Journey? 

De overgang van kind naar jongvolwassene is één van de belangrijkste overgangen in een mensenleven. In onze cultuur ontbreekt het echter aan een structurele erkenning en begeleiding van jongeren bij dat moment.
Initiatierituelen (“rites of passage”) bieden jongeren de kans om zichzelf en hun unieke identiteit als volwassene in hun gemeenschap te verkennen. Jongeren-initiatie wordt in traditionele culturen beschouwd als een noodzaak voor het functioneren en het welzijn van de gemeenschap.

If we don’t initiate our boys, they will burn down the village. 

The Rite Journey is een schoolprogramma dat bouwt op de eeuwenoude fundamenten van jongeren-initiatie, waarin een aantal waardevolle antwoorden verscholen liggen voor de uitdagingen in het onderwijs van vandaag.

Wie waren de sprekers?


Andrew Lines, geboren leerkracht en één van ’s werelds meest invloedrijke Rites of Passage bezielers, vertelde hoe dit schoolprogramma in Australië werkt en hoe hij honderden leerkrachten bij dit proces heeft begeleid.

Eddy Marchand, (@eddymarchand), directeur a.i van het  K.A. Merksem, getuigde hoe de introductie van The Rite Journey op Belgische bodem verliep. Wat er geleerd werd en hoe het programma leerlingen, leerkrachten en ouders beïnvloed en beroerd heeft.

Populaire berichten